Egyre látványosabb az átalakítás kint is, bent is

Változatlan lendülettel folyik a munka a pécsváradi várban. Mind a különböző épületrészek falai között, mind az udvarban jól halad a felújítás, napról napra látványosan változik a kép.

A szálló épületrészének aljában már fürdőkabinok sorakoznak, beszerelésre várva, és ha az ember felmegy az emeleti szintekre, megbizonyosodhat arról, hogy a kivitelezés ott szinte már célegyenesbe ért. A fürdőszobák már készek, szépek, a munkások a fűtéscsöveket festik, az ablakokat tisztítják – hamarosan már a bútorok is a helyükre kerülhetnek.

A palotaszárnyban a padlózat is megújult, de a legérdekesebb onnan kinézni a várudvarra: ott ugyanis már javában épül a kovácsműhely, takarosan rendbetették a majdani kőtár helyiségét, a vár bejáratának közelében pedig épül bencés gyógynövénykert kőszegélyes, kockaköves kis útja. Ezen járhatják majd be a látogatók a kertet, amelyben levendulát, kamillát, citromfüvet, szurokfüvet, mentát és borsmentát, körömvirágot és gyűszűvirágot, valamint ezerjófüvet is találnak majd.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>